4 beginnerstips voor Day Trading

4 beginnerstips voor Day Trading. Een Day Trader, letterlijk vertaalt een daghandelaar is, in alle betekenissen van het woord, een korte-termijninvesteerder of een speculant. Meestal handelt hij of zij op een kritiek moment op de handelsmarkt en kijkt daarbij niet zozeer naar de aard van de aandelen die hij of zij koopt of verkoopt.

De transacties hebben normaal gesproken een korte levensduur, waarbij bijna alle posities aan het einde van de handelsdag zijn gesloten. Vandaar ook de term Day Trading Dit zijn de dingen die je zou moeten weten om aan de slag te gaan met online daghandel.

4 beginnerstips voor Day Trading, koersverloop

Tip1: een online makelaar kiezen

De vergoeding die de makelaar krijgt zou niet het enige criterium moeten zijn bij het kiezen van een online makelaar. Zorg ervoor dat je er een kiest met een robuust handelsplatform die je transacties snel kan uitvoeren. Snelheid gaat in dit geval boven goedkoop.

Tip 2: handelsplan

Voordat je met een transactie begint, is het essentieel om een ​​handelsplan op te stellen en dit plan nauwgezet te volgen. Een handelsplan bevat verschillende criteria en parameters die bepalen hoe handelsbeslissingen onder alle marktomstandigheden moeten worden genomen. Met een handelsplan weet je of je het verlies moet stoppen en de transactie moet sluiten, of dat je deze vluchtige periode even moet doorstaan.

Tip 3: discipline

Maak er een gewoonte van om gedisciplineerd te zijn. Bij daghandel kan de prijs van een volatiel (= sterk in waarde op en neer bewegend) aandeel erg snel veranderen. Er zullen momenten zijn dat de prijs tegen je zal bewegen. Verlaag het verlies wanneer dit volgens je handelsplan zou moeten. Op dezelfde manier, neem winst als je handelsplan dat voorschrijft! En handel niet om te handelen. Als er geen goede handelsmogelijkheid is, blijf dan uit de markt

Tip 4: houd je emoties onder controle

Sta niet toe dat je emoties je handel gaan bepalen. Wees gedisciplineerd, houd je aan je handelsplan en negeer je emoties tijdens een transactie. Handelsbeslissingen worden vaak beheerst door emoties voor een handelaar die geen discipline heeft. Dit leidt tot slechte beslissingen die resulteren in handelsverliezen. Angst of hebzucht zijn twee emoties die schadelijk zijn voor een Day Trader.

4 beginnerstips voor Day Trading, zenuwachtig
4 beginnerstips voor Day Trading,, frustratie

Samenvatting 4 beginnerstips voor Day Trading

Samenvattend: ontwikkel altijd een handelsplan of -systeem en pas het plan voortdurend aan voor optimale resultaten totdat het werkt. Wees gedisciplineerd en weet wanneer je verlies moet verminderen en winst moet nemen. En last but not least, ban je emoties uit wanneer je handelt.

Serieus Day Traden

Wil je écht serieus aan de gang met Day Trading volg dan een basiscursus en zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. Day Trading is spannend, flitsend en zeker niet zonder risico’s.  Weet dus waar je aan begint.

4 beginnerstips voor Day Trading, koersverloop

Voor meer informatie lees ook het artikel Is Day Trading iets voor jou?

Naar Interessante beroepsmatige cursussen

Plaats een reactie