De juiste mindset

De juiste mindset voor een cursus of voor iets wat je wilt bereiken. Mindset, Je hoort het overal. Wat is dat eigenlijk en waar heb je het voor nodig?

Hij werd ontslagen bij een krant omdat hij geen originele ideeën zou hebben.
De “hij” waarmee de bovenstaande zin begint, is Walt Disney…. Hij haakte niet af omdat hij negatieve kritiek kreeg. Dankzij zijn instelling werd hij één van de grootste en bekendste ondernemers ter wereld.

Hoe je naar je zelf kijkt en hoe je je kwaliteiten en vaardigheden ziet, dat is een denkstijl die ook wel mindset wordt genoemd. Er wordt meestal onderscheid gemaakt naar twee gebieden:

Een op groei gerichte mindset

Dit wordt ook wel de growth mindset genoemd. Deze mindset is gericht op mogelijkheden. Je kunt jezelf oefenen en verbeteren en tegenslag is niet het einde van alles. Feedback van anderen wordt als waardevol gezien. Als een ander succes heeft kun je daarvan leren of je erdoor laten inspireren.

De juiste mindset is gericht op groei

Een statische mindset 

Dit wordt ook wel  de fixed mindset genoemd.
Deze mindset ziet feedback als kritiek. Fouten maken is verschrikkelijk. Sommige mensen met een fixed mindset zijn erg faalangstig. Je kunt beter opgeven dan falen.

Als je een cursus of opleiding wil gaan volgen, kan een fixed mindset je behoorlijk in de weg zitten.

Wil je groeien naar of in je groeigerichte mindset? Wil je de juiste mindset om prettiger in je leven te staan of je kans op het succesvol afronden van een opleiding of cursus vergroten?

Schrijf je in voor de Cursus Jouw Mindset voor Jouw Succes

Over mindset valt nog een heleboel te zeggen.

Het is in ieder geval een onderwerp dat ook in wetenschappelijke kringen de nodige aandacht krijgt. Het Radboud UMC doet onderzoek naar mindset om psychiatrische patiënten beter te leren begrijpen.

Zie Radboud UMC onderzoek

Naar Vrouwen in de overgang

Plaats een reactie