De overgang en stoppen met roken

De overgang en stoppen met roken.

Stop (als je kunt) zo spoedig mogelijk met roken

Rokende vrouwen komen eerder in de overgang dan niet-rokende vrouwen [Bron]. Het lijkt er daarnaast ook nog eens op dat rokende vrouwen méér last hebben van overgangsklachten dan niet-rokende vrouwen. En dan heb je ook nog eens het sowieso grotere risico bij vrouwen op hartklachten in de overgang.

Rokende vrouw
De overgang en stoppen met roken, stoppen met roken

De overgang en stoppen met roken

Stoppen met roken kan best een uitdaging zijn, maar dat betekent niet dat het niet kán, dat JIJ het niet kunt. En ook al moet je het wel zélf doen, je hoeft het niet alleen te doen.

Het levert behalve gezondheidswinst, je zo ontzettend veel meer op.

  • het is een boost voor je zelfvertrouwen, want het is je gelukt weer controle over jezelf te krijgen. En juist dat kun je tijdens de overgang vaak wel gebruiken.
  • tevreden met jezelf en over jezelf, zelfs een gevoel van trots. Het is je dan toch maar gelukt om iets moeilijks voor elkaar te boksen.
  • reken eens uit wat je per jaar kwijt bent aan sigaretten en / of shag. Dit geld kun je dan dus aan andere zaken besteden. 
Geld besparen

Stoppen met roken is een opgave, absoluut, maar er is een methode met een slagingspercentage van 70%. Dat betekent dat van de mensen die deze methode heeft gevolgd, 70% na een half jaar nog steeds van de sigaretten kon afblijven. 

Eén van de redenen dat dit concept werkt, is omdat er gewerkt wordt met erkende hypno- en psychotherapeuten. Mensen die opgeleid zijn om je helpen inzicht in jezelf te krijgen en ingesleten gedragspatronen te doorbreken en veranderen.

De overgang en stoppen met roken; wilskracht

Bang dat je niet genoeg “wilskracht” zult hebben? Denk je dat het niet lukt omdat je ook al zo met de overgang bezig bent? 

Dat is niet nodig! 

De mensen die je gaan helpen wéten dat roken een verslaving is en dat je dat niet zomaar stopt. 

Als het zo makkelijk was, had je het zelf al lang gedaan. Het gaat niet om wilskracht, het gaat om focus. 

Je staat er niet alleen voor.

Hypno2

Grote betrouwbare organisaties als Menzis, Sint Maartenskliniek, Achmea en SNS bank werken samen met THE NEW HEALTH COMPANY

De methode die aangeboden wordt door THE NEW HEALTH COMPANY heet de Hypno2 methode en is volledig online te volgen. Het verandermodel  van Hypno2 kijkt naar 4 factoren en hoe die bij jou aansluiten om het stoppen met roken nu eens echt tot een succes te maken.

Het gaat daarbij om

  • je motivatie
  • vaardigheden
  • identiteit
  • emoties
De overgang en stoppen met roken, de cursus

Stoppen met roken draait om JOU, dus is het van belang dat je inzicht krijgt in deze 4 factoren. Zie het als de motoren van een goed onderhouden vliegtuig. Je hebt alle 4 de motoren nodig om de vlucht tot een goede einde te brengen, maar als er 1 uitvalt, zijn de andere 3 sterk genoeg om het vliegtuig in de lucht houden en je uiteindelijk veilig naar de grond te brengen.

Stoppen met roken
De overgang en stoppen met roken, je kunt nu nee zeggen tegen een sigaret

De overgang en stoppen met roken; verandering

Veranderen gaat niet vanzelf en zeker niet op commando. Jij bepaalt wanneer je gaat veranderen en hoe snel dat gaat. Dat is het mooie van een online cursus.

Een nadeel van een online cursus is dat je soms de stimulans van gelijkgestemden mist. Iets wat je bijvoorbeeld bij een cursus of opleiding in een klaslokaal wel hebt. 

Voor dit nadeel heeft deze cursus ook een oplossing gevonden: een speciale hulpknop om je door de moeilijke momenten of bij vragen heen te helpen. 

Heel vaak krijg je vrijwel direct antwoord of ondersteuning zodat je verder kunt.

Succesvol gestopt met roken

Daarnaast is er ook nog een community platvorm waar je met gelijkgestemden ervaringen kunt uitwisselen, want als iemand begrijpt wat een roker die probeert te stoppen doormaakt, dan is het wel een ándere roker die probeert te stoppen.

Je loopt met dit product geen enkel risico, want er geldt een 14 dagen niet goed geld terug garantie.

De overgang en stoppen met roken, de cursus

Plaats een reactie