Freelance tekstschrijver worden

Freelance tekstschrijver worden. Kun je als freelance tekstschrijver een fulltime inkomen verdienen?

Houd jij van teksten schrijven? Weet jij mensen te boeien met de manier waarop jij schrijft? Overweeg je ooit nog eens een eigen boek uit te geven of heb je dat al gedaan maar heb je gemerkt dat het uitgeven van een boek iets anders is dan het schrijven ervan?

Wil je tóch graag blijven schrijven en er ook een inkomen uithalen? Lees dan vooral door, want dan heb ik iets interessants voor je. 

Freelance tekstschrijver worden, werken als freelancer
Freelance tekstschrijver worden, teksten schrijven

Met schrijven kun je namelijk heel goed een inkomen verdienen op het internet!

Freelance tekstschrijver worden

Dit gaat groot worden op het internet de komende jaren. Mensen die goede teksten kunnen schrijven voor bedrijven die zich op het internet willen profileren.

Waarom ben ik daarvan overtuigd?

 • Als je online bedrijf groeit, heb je als ondernemer steeds minder tijd voor het schrijven van teksten (content) voor je site.

  Er komt een punt dat je dát gaat uit besteden. En dan zoek je natuurlijk mensen die daar goed in zijn. Mensen die weten wat ze moeten doen om mensen op de site te houden en nog beter: welke woorden of teksten mensen kunnen overtuigen om producten te kopen.

  Grote online bedrijven besteden hun schrijfwerk nu al uit aan freelancers.

 • Wat voor ieder bedrijf en dus ook voor online bedrijven super belangrijk is, is dat je je onderscheidt van je concurrenten. Online bedrijven moeten zichzelf continu in de picture spelen.

  Dat betekent in de praktijk dat online bedrijven tenminste één keer in de week een artikel of een blog willen plaatsen. En dát is dus per bedrijf als snel tussen de 40 en 50 artikelen, blogs of pagina’s per jaar.

Volgens het CBS kocht in 2019 79% van de Nederlanders van 12 jaar of ouder iets online. Met name sportartikelen, reizen, accommodaties en kleding werden online gekocht. 

Het is dus een enórme markt en het doen van online aankopen groeit nog steeds! Ook het bedrag dat mensen aan internet aankopen besteden stijgt. Zie Bron.

Freelance tekstschrijver worden, internetaankopen

Freelance tekstschrijver worden; kansen

Er liggen dus goede kansen voor mensen die van schrijven houden. Je kunt er écht je werk van maken. 

Het mooie van dit freelance werk is dat jij kunt werken wanneer, hoelang en hoe vaak jij dat wilt. Bovendien neem je dan alleen díe klussen aan die bij jou passen. 

Je kunt het ook prima naast een andere baan doen. Je kunt er rustig mee beginnen en kijken of je het zo leuk vindt dat je er je een full time inkomen uit wilt en kunt halen.

En dat is mogelijk, zeker als je eenmaal een gevestigde naam hebt. Dat kost natuurlijk tijd, dus die tijd moet je jezelf ook geven. 

Van belang is dan natuurlijk dat het voor opdrachtgevers duidelijk is dat jij weet waar je het over hebt. Dat jij daadwerkelijk in staat bent tot het schrijven van goede content.

Freelance tekstschrijver worden; cursus

Dat is de reden waarom ik je aanraad te investeren in een cursus content schrijven. Heel duur hoeft dat niet te zijn. 

Bij één van de beste copywriters: Edward Hendriks kun je voor € 50 een complete minicursus copywriting in 30 dagen volgen.

Edward Hendriks is een gevestigde naam in copywriting. Als je wilt weten wat je kunt verdienen als je eenmaal naam hebt, kijk dan eens op zijn site bij zijn tarieven. 

Dat zijn dus bedragen die hij kan vragen en hij heeft opdrachten genoeg. Leer van één de beste copywriters de fijne kneepjes van het vak en ga met je passie geld verdienen.

Wat ga je leren?

Dit ga je onder andere leren:

 • Op welke manier kun je teksten schrijven die zich op voordelen van een product richt in plaats van op de eigenschappen van een product.
 • Het belang van emoties in copywriting.
 • Waarom jouw verhaal via anderen verteld moet worden.
 • Er is een formule die bekend staat als de als-dan-formule. Deze formule kan je kan redden als je het écht niet meer weet.
 • ‘Shoot your biggest gun first’ is een Amerikaans gezegde. Leer hoe je dat inzet in copywriting.

Geïnteresseerd geraakt? Klik op onderstaande afbeelding.

Je vindt hier het cursusplan en een aantal voorbeelden van de lessen die je krijgt.

Als je ooit hebt overwogen geld te gaan verdienen met schrijven, wacht dan niet langer. Grijp je kans en ga aan de slag!

Hoe leuk is het als jouw teksten straks bij diverse online bedrijven te vinden zijn?

Blog schrijven

Freelance tekstschrijver worden; hoe kom je aan opdrachten?

Oké, ik heb je overtuigd en je hebt er zin in. Hoe nu verder?

Schrijf je in als freelancer op bijvoorbeeld jellow

Daar kun je een profiel maken, maar ook opdrachten zoeken en je daarop inschrijven.

Hoe zit het met belastingen?

Als startende freelancer kun je je beperken tot bij de aangifte inkomsten belasting je extra inkomen op te geven onder “Inkomsten uit overig werk”. Je ziet dan vanzelf het bedrag dat je aan inkomsten belasting moet betalen. 

Voor alle informatie als je besluit een eigen bedrijf te beginnen kun je het beste op de site van de Kamer van Koophandel kijken. Daar vind je een stappenplan wat je allemaal moet regelen als je besluit ondernemer te worden.

Succes!

Plaats een reactie