Helpt het Keto dieet je om af te vallen?

Helpt het Keto dieet je om af te vallen? Een review van dit dieet.  Veel mensen vinden het toch wel fijn als het opvalt dat je wat kilo’s kwijt bent. Dat kan fijn zijn voor je zelfvertrouwen

Waarom zou je kiezen voor het Keto dieet? Het antwoord is simpel: omdat het werkt! Dus JA, het Keto dieet kan je zeker helpen om af te vallen. En het lijkt er zelfs op dat een ketogeen dieet gunstige effecten heeft op mensen met diabetes type 2 [bron].

Op deze pagina vind je meer informatie over wat het keto dieet eigenlijk is en hoe je met het dieet kunt afvallen. Het woord keto is afgeleid van ketogeen wat weer afgeleid van het woord KETOSE. Ketose is een (natuurlijke) stofwisselingsstand van je lichaam. 

Je lichaam is erop gericht zichzelf in stand te houden. Daar heeft het “brandstof” voor nodig. In het standaard eetpatroon wordt die brandstof geleverd door koolhydraten. De cellen in je lichaam zetten de koolhydraten uit je eten om in glucose. Glucose is een suiker en dat kan door je bloed worden opgenomen en naar je spieren en organen worden getransporteerd.

Hoe het keto dieet je helpt af te vallen: ketose

De basisgedachte van keto dieet is dat je zo weinig mogelijk koolhydraten eet, nl. maximaal 50 gram per dag. Je lichaam gaat ketonen produceren als alternatief voor glucose en je komt in ketose. Vanaf dat moment gaat je lichaam vet verbranden en val je af.

vleesballetjes
Vleesballetje op keto wijze
interessante online cursus, keto dieet, gebakken brood met chocoladesiroop
Gebakken brood met chocoladesiroop

Het mooie is dat je snel kunt zien of je in ketose bent. Er zijn bij o.a. DA.nl en Drogist.nl ketostrips te koop. Door een urinetest kun je zien of je in ketose bent.

Hoeveel is 50 gram koolhydraten?

In een gemiddeld sneetje volkoren brood zit ongeveer 13 gram aan koolhydraten. Met vier sneetjes brood ben je dus al over de 50 gram heen. Keto dieet en brood gaat dan ook niet samen. Inmiddels is er koolhydraat arm brood op de markt, dus als je toch wel erg houdt van je boterham bij de lunch kan dat nog steeds. Maar een keto dieet weekmenu samenstellen is nog wel een hele puzzel.

Nadelen van het Keto dieet; de ketogriep

Je lever houdt een voorraad glucose aan. Het duurt dan ook een paar dagen voordat je in ketose komt. Gemiddeld is ongeveer 3 tot 4 dagen. Je kunt de eerste tijd lichamelijke klachten als vermoeidheid en concentratieverlies krijgen als je met een keto dieet begint. Dit wordt ook wel de KETOGRIEP genoemd. 

Het komt omdat je lichaam zich moet aanpassen aan je nieuwe voedingspatroon. Na een paar dagen zou je je beter moeten gaan voelen. Een ander nadeel is dat je het vaak aan de adem mensen kunt ruiken dat ze in ketose zijn: het ruikt een beetje naar aceton.

Helpt het ketodieet je om af te vallen; voor doorzetters

Als je dit leest, overweeg je het keto dieet serieus. Dat heb je ook nodig, want dit dieet vraagt wel om doorzetten. Er zijn inmiddels genoeg onderzoeken die aantonen dat het dieet werkt, maar je moet dit alleen doen als je het echt wilt, want een keto dieet doe je niet voor een weekje. Je hebt dus wel een bepaalde mindset nodig om dit dieet vol te kunnen houden.

Het vraagt veel toewijding en heel goed weten wat je wel en niet kunt eten en niet alle winkels houden al evenveel rekening met mensen die koolhydraat arm willen eten. Het kan in de supermarkt een behoorlijke zoektocht zijn. Het leuke is wel, dat je hierdoor eigenlijk vanzelf ontzettend veel over voedingsmiddelen leert. Dát kun je natuurlijk altijd gebruiken om je eetpatroon te optimaliseren. 

Reepjes gerookte zalm met dille
Reepjes gerookte zalm met dille

Helpt het Keto dieet je om af te vallen? Voedingssuplement

Wat doet het voedingssupplement Keto Actives voor jou?

Eén van de bestanddelen in Keto Actives is coleus forskohlii. Deze plant is familie van munt en lavendel. Met name in de wortel zit forskoline dat bekend staat om zijn vetbrandende werking. Daarnaast wordt coleus forskohlii ingezet bij allergieën en ook sommige fysiotherapeuten gebruiken het bij hun behandelingen omdat het ook een spierontspannende werking kan hebben.

Een ander ingrediënt in Keto Actives is CLA, ofwel geconjugeerd linolzuur. Dit supplement zorgt er niet zozeer voor dat je minder weegt, maar kan er wel voor zorgen dat je vetweefsel wordt omgezet in spierweefsel. Je ziet er simpelweg beter uit.

In Keto Actives zit ook caffeine anhydrous. Een stof waardoor je je minder moe voelt en alerter ben. Vergelijk het met een stevige kop koffie, maar dan nog een schepje er bovenop.

Andere bestanddelen van Keto Acitves:
Ashwagandha, Bitter Orange Extrac (in Nederland beter bekend als Citrus Aurantium of Synefrine), Cayennepeper, Zwarte peper en chroom.

LEES VOOR GEBRUIK VAN EEN VOEDINGSSUPPLEMENT DE BIJSLUITER GOED DOOR EN VRAAG BIJ TWIJFEL  ALTIJD ADVIES AAN EEN ARTS. 

Keto dieet ja, maar liever geen pillen?

interessante online cursus keto dieet

Wil je nog steeds dit dieet volgen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Je kunt hulp krijgen van Mitchel van Duuren. 

In zijn online cursus De Keto Revolutie leer je alles wat je nodig hebt om meer vet te verbranden en een plattere buik te krijgen. En dat al binnen 21 dagen.

In het stap-voor-stap boek De Keto Revolutie krijg je op de meest makkelijke manier uitgelegd wat je moet doen om de goed verbrandende keto vetten aan je maaltijden toe te voegen.

Dit boek heeft een waarde van € 27,- 

 

 

Daarnaast krijg je het Intermittent Fasting Handboek. Intermittent Fasting (in het Nederlands Afwisselend Vasten) stimuleert je stofwisseling en als je dat dan combineert met het Ketogeen dieet krijg je een versterkend effect. In dit boek leer je hoe je die combinatie optimaal kunt inzetten.

Ook dit boek heeft een waarde van € 27,- 

 

Om je meteen maar te leren hoe je heerlijke maaltijden kunt maken die passen in het Ketogeen dieet, krijg je óók nog het 21 Dagen Revolutie Kookboek. 

En dit boek heeft eveneens een waarde van € 27,- 

 

Voor je gemak doen we er ook nog 21 dagen maaltijdplanners en boodschappenlijstjes bij, zodat je dat ook niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken.

 

En tot slot: de Keto Videocursus. In meer dan 20 video’s legt Mitchel je ALLES uit over het Ketogeen dieet wat je moet weten. 

Dit alles bij elkaar krijg je nu voor de speciale aanbiedingsprijs van slechts € 37,- 

Klik op onderstaande afbeelding en claim jouw complete Keto Revolutie Pakket

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *