Hoe word je een effectieve leider?

Effectief Leiderschap

Online cursus Effectief Leiderschap

Hoe word je een effectieve leider? De Online cursus Effectief Leiderschap is bedoeld voor (startende) leidinggevenden die willen groeien in hun leiderschap. Leg een stevig basis voor jezelf en je team. Volg een praktische online cursus Effectief Leiderschap

Effectief Leiderschap

Hoe je een effectieve leider wordt kost tijd. Zeker als je al een tijdje op een bepaalde leidinggevende plek zit, zijn je mensen ook gewend aan jouw stijl. Verandering vindt niet iedereen prettig. Toch kan het zijn dat je ervaart dat alles niet zo gaat zoals je zou willen. Je merkt dat je niet het optimale uit jezelf krijgt. En als je eerlijk bent, je team kan beter dan wat ze nu laten zien. Hoe krijg jij je mensen zover dat ze hun beste beentje voor zetten?

De 3 pijlers

Effectief leiderschap rust op drie vaardigheden die iedere leidinggevende zou moeten beheersen: communiceren, delegeren en motiveren.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vaardigheden die je je eigen kunt of wilt maken, maar als de basis niet op orde is, kom je aan de hogere vaardigheden helemaal niet toe.

Het is van belang dat je inzichtelijk krijgt waar je op dit moment staat als leidinggevende. Wat gaat goed, wat kan beter. Alleen zo kun je leren hoe je een effectieve leider wordt.

Effectief Leiderschap; de 360 graden feedback tool

Bij de online cursus Effectief Leiderschap krijg je een 360 graden feedback tool waarmee jij inzichtelijk kunt krijgen hoe je mensen tegenover jou staan. Maar dat is het niet het enige. Je krijgt ook een beeld van hoe je leidinggevende jou ziet. Je krijgt inzage of het beeld wat jij van jezelf hebt afwijkt van hoe je leidinggevende of je mensen tegenover je staan.

Online cursus Effectief Leiderschap
Online cursus Effectief Leiderschap, teambuilding

Effectief leiderschap, wat is een team?

Een team is een (beperkte) groep mensen die met oog voor elkaars individuele kwaliteiten complexe opdrachten tot een goed einde brengt op zodanige wijze dat ieder teamlid ervan overtuigd is dat zijn (haar) inzet er mede toe geleid heeft dat een top resultaat is behaald.

Een team is zo sterk als de zwakste schakel is een bekend gezegde. Als je team goed functioneert en daadwerkelijk oog en waardering heeft voor ieders kwaliteit, dan is degene met het stempel Zwakste Schakel een hooglijk gewaardeerd lid van het team. Deze persoon zal als eerste het signaal afgeven dat zaken te snel gaan. Het is die persoon die overambitieuze wensen weet helpen terug te brengen tot realiseerbare doelstellingen. Deze Zwakste Schakel zorgt ervoor dat je team niet uitgeput raakt omdat een aantal anderen altijd maar door wil, ook als rust even nodig is.

Hoe word je een effectieve leider? Diversiteit als succesfactor

Diversiteit in een team is een belangrijke succesfactor. Bill Gates zei het zo tegen zijn managementteam: “Ik heb liever discussie en onenigheid, anders betaal ik zes keer salaris voor hetzelfde idee.”  

Als teamlid ben je niet alleen trots op wat je MET ELKAAR hebt bereikt, je bent er trots op dat JIJ onderdeel uitmaakt van DAT team.

 

Effectief Leiderschap, wat is een groep?

Je kunt ook deel uitmaken van een groep. Een groep is in dit geval een aantal mensen dat bij elkaar is gezet omdat het zo uitkomt. Je hebt bijvoorbeeld een gemeenschappelijke interesse of achtergrond of, en dat is meestal een garantie voor disfunctioneren, een aantal mensen waren toevallig nog “over” en er moest nog ”iets” gebeuren.

Wil je leidinggeven aan een groep mensen of aan een team?

Wat zijn de verschillen?

  1. Je ziet het aan hoe de leden met elkaar omgaan. De omslag komt op het moment dat er oprechte interesse ontstaat in hoe andere groepsleden hun taken oppakken en uitvoeren. Mensen willen van elkaar leren en luisteren naar elkaar. Je groep begint een team te worden.
  2. Problemen binnen de groep worden niet meer bij de leidinggevende neergelegd, maar mensen lossen het samen op. Er is oprechte intentie eruit te komen met elkaar en pas als dat echt niet lukt, wordt de leidinggevende ingeschakeld.
  3. In een groep zie je ‘duikgedrag’. Mensen durven niet goed met ideeën of hun eigen mening te komen. Anderen mogen eens vinden dat je dom bent. In een team durven leden ongeremd te brainstormen. Domme ideeën bestaan niet. Aparte opmerkingen worden gebruikt om tot creatieve oplossingen te komen.
  4. Als leidinggevende merk je dat je controlerende taak afneemt en wordt meer coachend. Je hoeft de mensen niet meer achter de broek te zitten om deadlines te halen. Je hoeft niet meer te zeggen wat, wanneer en hoe iets afgemaakt moet worden. Teamleden denken mee en komen uit zichzelf met voorstellen hoe het beste resultaat te bereiken. Je hoeft ook niet (meer) te vragen of mensen een stapje harder willen zetten om het werk af te krijgen. Dat doen je mensen uit zichzelf en jij kunt ze vertrouwen.
  5. In een groep “veeg je je eigen straatje schoon”. Ieder groepslid doet zijn werk naar beste eer en geweten en dat een ander dat niet doen, tja, daar kun jij niets aan doen…toch?
  6. Een team is trots. Trots op de prestaties, op de leden en op zichzelf. Iedereen wil bij DAT team horen.
Teambuilding
Goal-plan-succes

Hoe word je een effectieve leider? Dat begint bij jou!

Hoe haal jij het beste uit je team? Dat begint bij JOU!

Verander dankzij de online cursus Effectief Leiderschap je groep in een team waar plezier hebben in het werk af spat en waar “gezamenlijk ervoor gaan” de norm is.

 

Effectief Leiderschap, leidinggeven is maatwerk.

Je moet investeren in de relatie met je mensen. Wat heeft een ieder individueel nodig om het beste uit zichzelf te halen? Hoe coach je je individuele teamleden. Iemand met twintig jaar ervaring vind het waarschijnlijk niet fijn dat je continu over de schouder meekijkt. Dat kan het gevoel oproepen dat je je medewerker niet vertrouwd. Aan de andere kant moet je iemand die net begint vaak wel wat directer aansturen. Anders krijgt die medewerker het gevoel dat hij het maar moet uitzoeken. Zijn leidinggevende interesseert zich toch niet voor hem.

Leef je het gedrag voor dat je van je teamleden wilt zien? Als je wilt dat je mensen elkaar aanspreken op gedrag, ben jij dan zelf ook aanspreekbaar op jouw gedrag of vind je dat jij als leidinggevende buiten staat. Is dat je houding, dan moet je niet raar opkijken dat mensen ander gedrag laten zien dan jij wilt. Ze laten nl. JOUW gedrag zien.

Geïnteresseerd geraakt?

Volg de online cursus Effectief Leiderschap

Bekijk onderstaande video voor de cursusinhoud.

Waarom deze cursus volgen?

Effectief Leiderschap betekent vaardigheden ontwikkelen. En dat is het doel van de online cursus.

Leer hoe jij je mensen zover krijgt dat ze hun rol en hun verantwoordelijkheid pakken. Til je leiderschap naar een hoger niveau.

Leer je team zich door te ontwikkelen.

Dat kost tijd en energie. Maar stel jezelf de volgende vraag:

Wat is een goed werkend team je waard? Of vanaf de andere kant geredeneerd: wat mag een slecht functionerend team jou kosten?

 

De Prijs van deze cursus is eenmalig een bedrag van € 279 inclusief BTW.

Klik op de afbeelding om naar de inschrijfpagina te gaan.

Plaats een reactie