Is Day Trading iets voor jou?

Is Day Trading iets voor jou? Als je het leuk vindt om met het geld van anderen te werken, dan kun je van Day Trading je baan maken. Dit soort handel is alleen overdag, vanaf het moment dat de aandelenmarkt om 9 uur ’s ochtends opengaat tot’ s middags om 16 uur. In die tijd kun je veel handelen. Of misschien wil je met je eigen geld proberen met Day Trading in je levensonderhoud te voorzien. 

Voordeel hiervan is als je verliest, dan zal niemand je de schuld geven, behalve jijzelf. Het kan echter ook een goede manier zijn om je geld te zien groeien. Lees in dit artikel waar het bij Day Trading om draait. Misschien is het iets voor jou, misschien niet, alleen jij kunt dat beslissen.

Koersen per minuut in de gaten houden

Is Day Trading iets voor jou, wat is Day Trading?

Als je als baan hebt betekent het  dat je door vele keren per dag te handelen zoveel mogelijk winst op je aan- en / of verkopen pakt. Je maakt hierbij gebruik van de prijsbewegingen van bijvoorbeeld aandelen. Waar het aandeel voor staat, doet er niet zoveel toe, het gaat erom dat de prijs van het aandeel op een dag veel schommelt, in vaktaal ‘volatiel’ is. Het kan gebeuren dat je een aandeel maar een paar minuten ‘bezit’ en dan weer verkoopt. Dat heeft dus een heel andere achtergrond als beleggen, wat meer op de langere termijn gericht is. Als je het goed, kun je er je boterham mee kunt verdienen. Die boterham kan dik belegd zijn. Tenminste, als je mensen als Ricky Gutierrez of Tomothy Sykes moet geloven. Dit zijn in de VS bekende Day Trading goeroes die ontzettend veel geld hebben verdiend met Day Trading.

Betekenis

De betekenis van Day Trading is eigenlijk niet (meer) een goede term. Echt Day Traden betekent dat je niet meer dan een handelsdag je aandelen posities vasthoudt. Het is niet de bedoeling dat je ze na de huidige handelsdag nog hebt. Op deze manier handelen is echt de veiligste manier, omdat je niet wordt blootgesteld aan de potentiële verliezen die kunnen optreden als de internationale markt plotseling wordt stilgelegd.

Cowboys

Er zijn nogal wat Day Traders die er eigenlijk alleen maar op uit zijn jou zo snel mogelijk van je geld af te helpen. Vanwege hebzucht zullen ze je aandelen langer vasthouden en zo proberen zoveel mogelijk geld voor (alleen) zichzelf te verdienen, terwijl jíj het risico loopt.

Valuta Day Trading

In de valuta daghandel is de term “Day Trading” helemaal niet meer op zijn plaats, omdat er 24 / 7 gehandeld kan worden. Je kunt dan langer dan een dag openstaande posities hebben.

Er zijn tegenwoordig een paar verschillende soorten daghandelaren, het kan zelfs worden onderverdeeld in een aantal stijlen.

Is day trading iets voor jou, beurskoers

Scalpers

Dit soort daghandel omvat het snel en herhaald kopen en verkopen van een grote hoeveelheid aandelen binnen enkele minuten of seconden. Het doel is hier om bij elke transactie een kleine winst per aandeel te behalen, terwijl het risico wordt geminimaliseerd.

Momentum Traders

Deze stijl van daghandel omvat het identificeren en verhandelen van aandelen die zich gedurende de dag in een bewegend patroon bevinden, in een poging om dergelijke aandelen aan de onderkant te kopen en aan de bovenkant te verkopen.

De voordelen van zuivere Day Trading zijn dat er geen risico’s van de ene op de andere dag zijn. Omdat posities worden gesloten vóór het einde van de handelsdag, hebben nieuws en gebeurtenissen die van invloed zijn op de openingskoersen van de volgende handelsdag geen invloed op de portefeuille van jou of je klant.

Is het iets voor jou?

Van Day Traden kun je prima leven, maar er zitten wel degelijk risico’s aan. Het is dan ook raadzaam een basis cursus Day Trading te volgen als je echt serieus overweegt er mee aan de slag te gaan.

Is day trading iets voor jou, zorg dat je weet waar je het over hebt

Plaats een reactie