Meditatie om stress te verminderen

Meditatie om stress te verminderen kan veel gezondheidswinst opleveren.

Mensen hebben elke dag te maken met stress, sommigen op het werk of school, anderen thuis. Terwijl ze het meestal wel aankunnen bij stress wordt de last soms gewoon teveel dat mensen daardoor kapot kunnen gaan.

Meditatie om stress te verminderen

Meditatie om stress te verminderen, de wetenschap van stress

Het General Adaptation Syndrome-model ontworpen door Hans Selye, hij identificeert drie stadia die mensen ondergaan wanneer je gestrest raakt.

Meditatie om stress te verminderen, fase 1

Fase 1

Tijdens de eerste fase gaat het lichaam in een alarmtoestand bij het besef van een dreiging. In deze fase wordt cortisol vrijgegeven door het lichaam

Fase 2

De tweede fase is waarin je lichaam niet meer in staat is wat er in je hoofd gebeurt bij te houden. Je lichaam raakt langzaamaan uitgeput.
stress fase 2 je lichaam houdt het niet meer bij
Stress niveaus, fase 3

Fase 3

Tenslotte geeft je lichaam het op, inclusief de uitputting van het immuunsysteem. Hierdoor is het lichaam niet meer in staat om ziekten te bestrijden waaraan je kunt worden blootgesteld aan allerlei ziekten waar je anders prima mee om kunt gaan.

Hoe meditatie stress helpt verminderen

Meditatie is een methode die kan helpen de verschillende niveaus van stress te verminderen. Door de geest te kalmeren krijg je een gevoel van controle te hebben over zaken die spelen. Hierdoor worden die dingen die stress veroorzaken weer wat gemakkelijker te beheren.

Meer voordeel

Maar het verminderen van stress alleen is niet het enige dat meditatie je kan opleveren.  

Omdat stress mensen vatbaarder kan maken voor ziekten, kan het verminderen van stress helpen om je gezond te houden.

Het beoefenen van meditatie kan daarom resulteren in verbeterde gezondheid en een betere weerstand tegen ziekten.

Conclusie

Dus probeer de volgende keer dat je je gestrest voelt, te kalmeren door in jezelf te keren en door meditatie te beoefenen. Meditatie zal je problemen niet oplossen, maar je wordt mentaal wel sterker waardoor je beter in staat bent je problemen onder ogen te zien en meer bereid zult zijn er iets aan te doen.

Naar Homepage

Plaats een reactie