Online bedrijf, de basis

Online bedrijf, de basis

Online bedrijf, de basis. Wat moet je regelen als je een online bedrijf wilt beginnen? 

Online bedrijf, de basis. Waar begin je?

Waar begin je? Dat kan op twee manieren en het is heel persoonlijk welke manier bij je past. De ene manier valt meer onder wat EFFECTUATION wordt genoemd, het andere onder CAUSATION. Beide kunnen leiden tot een succesvolle onderneming.

Effectuation

Dit betekent dat je uitgaat van wat je hebt en al doende tot een resultaat komt. Onverwachte gebeurtenissen worden verwelkomd als een kans om verder te komen.

Causation

Dit betekent dat je van tevoren over van alles nadenkt en dat in een plan opschrijft. Van tevoren breng je je structuur aan en alles wat je vervolgens doet past in die structuur.

Wat werkt beter?

Tegenwoordig zie je met name op het internet dat bedrijven die de principes van effectuation volgen positiever worden beschreven dan bedrijven die meer het causation model volgen. Het is maar de vraag hoe terecht dat is. Als effectuation totaal niet bij jou past, is het echt niet zinvol op die manier je bedrijf in de benen te helpen. Het klopt dat de meeste topondernemers eerder bij effectuation passen als bij causation, maar zijn ze succesvol omdát ze de principes van effectuation hebben gevolgd? Hun succes zou wel eens een heel andere oorzaak kunnen hebben en dat is VOLHOUDEN. Doorzetten omdat je geloofd in wat je doet, ook al duurt het wat langer, ook al ondervind je tegenslag. ALLEEN IN HET WOORDENBOEK KOMT SUCCES VOOR WERKEN!
bedrijf online, de basis, doorzetten

Wat moet je regelen als je een online bedrijf wilt?

Een Domeinnaam Je Website En Meld je bij Google

Domeinnaam

De domeinnaam van deze site is interessante onlinecursus.nl. Dit regel je via een domeinnaamprovider (webhost). Je huurt daarbij eigenlijk een stukje ruimte op een grote server waarop je de bestanden van jouw website opslaat. Je domein moet uniek zijn. Daarom zal een domeinnaamprovider altijd checken of de domeinnaam die jij wilt nog vrij is. Er zijn heel veel hosting bedrijven. Bekende zijn hostnet.nl en strato.nl, maar er zijn er veel meer. Alle webhosters hebben aanbiedingen voor bijvoorbeeld het eerste jaar en bij iedere hoster moet je meer betalen als je meer wilt. Wil je weten welke webhosting het best bij jou past kun je Hosting kieswijzer gebruiken.
bedrijf online de basis nu is het juiste moment

Website

Bij sommige webhosters kun je een gratis website builder gebruiken. Bij hostnet is dat bijvoorbeeld Website Maker Lite. Dat lijkt misschien aantrekkelijk, maar zo’n uitgeklede versie is niet zo geschikt als jij serieus een bedrijf online wilt. Dit gratis pakket heeft bijvoorbeeld geen SSL (Secure Socket Layer) en die heb je nodig voor het beveiligen van online transacties door persoonlijke informatie en adres- en creditcard gegevens. Verstandiger is om met WordPress te werken, want daar zit een SSL-certificaat bij in. Met een beetje geluk installeert je webhost WordPress voor jou, dat scheelt weer. Er zijn ontzettend veel websites over de hele wereld gebouwd met WordPress. Groot voordeel: er zijn heel veel handleidingen en video’s in omloop die je helpen je site te bouwen. Kijk alleen wel héél goed welke informatie je gebruikt. Er zijn handleidingen die op zich heel goed zijn, maar die zijn gedateerd en dat is jammer. Een voorbeeld waar je gratis een online cursus WordPress kunt volgen is wordpress online cursus
Je zult je ook moeten verdiepen in SEO ofwel Search Engine Optimization omdat dit bepaald hoe hoog je in Google en Bing "rankt". Maar daarvoor moeten de zoekmachines je eerst wél kunnen vinden. Om hier dieper op in te gaan gaat voor deze pagina echter te ver, maar als jij serieus bent in je online bedrijf in de benen te krijgen, moet je je hier echt in verdiepen. Het bouwen van een goede website kost tijd en is een continue proces. Houd altijd in je achterhoofd dat jij je website bouwt voor je klanten. Wat wil jouw klant? Waarom zou hij bij jou moeten komen in plaats van naar je concurrent gaan. JIJ weet dat natuurlijk wel, maar weet je klant dat ook?

Meld je site bij Google

Zorg dat Google weet dat jouw website bestaat en dat die van jou is. Als je nog geen Google account hebt, moet je die eerst aanmaken. Zoek vervolgens “Google Search Console” (even invullen in Google). Voeg je domein (property) toe bij “type property selecteren”. Je krijgt nu een verificatie code van Google. Daarmee moet je (terug) naar je domeinnaamprovider (webhost). Zoek op waar je je DNS kunt wijzigen. In je DNS omgeving kun je een textrecord toevoegen en dat gebruikt Google om te verifiëren of het door jou opgegeven domein echt van jou is.

Dit is de basis en nu kun je verder. Eigenlijk begint het nu pas.

Heel veel succes en houd vol!

Afbeeld cursus Jouw Online Product Suc6
bedrijf online de basis succes