Online leren piano spelen

Online leren piano spelen. Het online leren of e-learning is bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En dat is niet gek, want online leren heeft een heleboel voordelen. En dat geldt ook voor het online leren bespelen van een muziekinstrument, zoals een piano.

NOG EVEN WEER EEN KEER DE VOORDELEN VAN E-LEARNING
-Je kunt aan de slag wanneer jij wilt: met één klik ben jij online bij je les
-De plek waar je aan de gang wilt, bepaal jij
-Hoe lang je bezig wilt, dat heb je zelf in de hand
-Online kun je altijd even terugkijken als je iets nog een keer wilt zien
-Wil je de ene week meer tijd besteden aan je online cursus dan de andere, dan kan zonder problemen

Eigenlijk alles leent zich om het je via online leren eigen te maken. Het valt of staat met name met je eigen interesse en motivatie of je e-learning succesvol zal zijn. 

Online leren piano spelen lesprogramma

Wat doet deze online cursus op een site die zich richt op vrouwen van boven de 40 die met verandering bezig zijn?

Een heleboel!

Juist het feit dat je in een fase van grote (lichamelijke en / of psychische) verandering, zoals de overgang zit, geeft je ruimte in de breedste zin van het woord. 

Muziekinstrument bespelen is ‘veilig’.

Nú is de tijd om eens iets te proberen. De overgang gooit alles tóch al overhoop. Je kunt het ook als mogelijkheid zien. Eens iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Het leren bespelen van een muziekinstrument is daarbij ‘veilig’. 

Daarmee bedoel ik dat je er geen schade van zult hebben, hoogstens het geld dat je kwijt bent aan lessen en een instrument. Misschien heb je nog wel een instrument of kun je makkelijk één lenen of huren van een vriend(in) of kennis. Maar je neemt geen risico dat je financieel vastloopt zoals je bijvoorbeeld wel kan gebeuren als je je baan kwijtraakt of uit jezelf hebt opgezegd.

Een muziekinstrument bespelen is fijn

Zelf muziek kunnen spelen is iets waar veel mensen wel eens over nadenken. Muziek doet iets met mensen. Het maakt je blij, het ontroert of werkt verbindend. Je wilt dan natuurlijk wel dat het een beetje overkomt, dat het ergens naar klinkt. Daarom is het van belang dat je een instrument op een goede manier leert bespelen. Je hebt er dan ook meer plezier van als je les hebt gehad van een ervaren docent die al vele, vele cursisten heeft gehad. 

Wat doet muziek met je brein?

Naar de effecten van muziek op het menselijk brein is al veel onderzoek gedaan. Sommige claims zoals dat muziek van Beethoven de melkproductie bij koeien zou verhogen, zijn inmiddels als ‘niet waar’ bestempeld, maar dat muziek veel in het menselijk brein doet, dat is wél waar.

Waar muziek in ieder geval invloed op lijkt te hebben, zijn je emoties. Maar tegelijk met het hersengebied dat gekoppeld is aan je emoties, gebeurt er ook iets met de hersengebieden die gekoppeld zijn aan geheugen, motoriek en taal. Muziek heeft dus effect op een aantal gebieden in je hersenen tegelijkertijd.

Voor sommige mensen is het zelf kunnen bespelen van een muziekinstrument een goede manier om iets aan hus stressniveau te doen, waar anderen misschien meer baat hebben bij een Online cursus leren ontspannen

Persoonlijk aspect

Natuurlijk is er ook nog een persoonlijk aspect, Wat de ene mooie, rustgevende muziek vindt, vindt een ander verschrikkelijke “jeukmuziek” waar je nog geen vijf minuten naar zou moeten hoeven luisteren. Dat is allemaal heel persoonlijk, maar dát muziek bij alle mensen voor brede hersenactiviteit zorgt, is inmiddels wel aangetoond door onder andere universitair docent Gezondheids- en Klinische Neuropsychologie Rebecca Schaefer [Bron].

Online leren piano spelen

Je kunt natuurlijk voor willekeurig welk instrument kiezen. De piano is een instrument waar je veel emotie in kwijt kunt. Je kunt de toetsen heel zachtjes aanslaan waardoor er een zachter geluid hoorbaar is of je kunt er stevig op aanslaan waardoor je in je muziek je frustraties kunt laten doorklinken. Een instrument met veel mogelijkheden dus.

Online leren piano spelen van een ervaren docent

Zo’n ervaren docent in René Knops. Leren piano spelen online gaat heel goed via de cursussen van René Knops. René geeft al meer dan 25 jaar pianoles en doet dat sinds een aantal jaren ook online.

Online leren piano spelen lesprogramma

Zijn volledige lesprogramma bestaat uit zes cursussen in totaal. Je hebt de instapcursus, de basiscursus, een vervolgcursus, een notencursus en speciaal voor het seizoen: sinterklaas en kerstnummers voor de piano.

Online leren piano spelen:
wanneer zie (hoor….) ik resultaat?

Afhankelijk van hoeveel tijd je in je online cursus pianospelen wilt en hoe snel je het oppakt, moet je jezelf wel wat tijd gunnen om het spelen in de vingers te krijgen. Maar tussen de 12 en 25 weken lukt het jou om een mooi stukje pianomuziek ten gehore te geven. Veel cursisten zijn echter veel sneller. Wat dacht je van Esmée die na twee weken “Amazing Grace” kan spelen of Rick, die na zes weken al meespeelt met “Someone you love” van Lewis Capaldi?

Online leren piano spelen:
maar ik kan helemaal geen noten lezen?!

Geeft niets! Via de online cursus van René kun je beginnen met leren spelen zonder één noot te kunnen lezen. De plaatjes helpen je te lerend de goede toetsen aan te slaan. En verder is dan oefenen en oefenen. Bovendien heeft René ook een instructievideo over muzieknoten leren lezen. 

Online leren pianospelen: masterclass

Heb je al wat ervaring met pianospelen, maar zou je graag populaire liedjes willen leren spelen? Dat kan, want René heeft tegenwoordig ook een masterclass!! Deze masterclass duurt 25 weken. In deze weken leer je je piano op een andere manier dan je gewend was te bespelen. Zin in een uitdaging op muzikaal terrein?

Wordt in 25 weken een ware pop piano virtuoos!

Plaats een reactie