Over mij

Over mij.
Mijn naam is Astrid en ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van de overgang. 

Over mij pagina, Astrid

Iedere maand heeft zo zijn eigen verrassingen. Wel of geen opvliegers, jeukende benen of een ander lichaamsdeel dat ook opeens aandacht wil. 

Ik wil graag weten wat er in mijn lijf gebeurt. Waarom dat gebeurt eigenlijk? Wat ik kan doen om de last die ik ervaar te verminderen. En dat bij voorkeur zo praktisch mogelijk.

Daarnaast merk ik dat er in mijn hoofd zoveel verandert. Kort lontje, huilbuien, onverklaarbare vreugde uitbarstingen of gewoon helemaal nergens zin in. Wat kán ik ermee? Waarom voel ik me zo?

Inmiddels heb ik al veel (met name ook buitenlandse) onderzoeken gelezen. Al die kennis wil ik graag delen. Dat komt voort uit 15 jaar docentschap aan een middelbare school.

Wij leren op school onze jongeren dat ze zich moeten blijven ontwikkelen. Maar waarom zou dat alleen voor jongeren gelden? Wil jij bijvoorbeeld nog 20 jaar het werk blijven doen wat je nu doet?

Als het antwoord “ja” is, dan is dat natuurlijk prima, maar wat als het antwoord “nee” is. Moet je daar dan nu wat mee?

Of misschien ga je binnenkort met pensioen of ben je dat al en wil je eigenlijk nog best eens “iets” doen, maar wat dan?

Dat zijn vragen waar ik met mijn site graag een antwoord op wil geven, want dit zijn ook mijn eigen vragen. 

Wat zou je dan bijvoorbeeld kunnen gaan doen? Waar begin je? 

Wat kan er bijvoorbeeld náást je huidige baan, zodat je de zekerheid van je inkomen, je pensioenopbouw en je verzekeringen houdt?

Is er wel iets voor vrouwen boven de 50, 60 of zelfs 70?

En zo kwam ik op de combinatie van overgang en online cursussen.

Online, omdat dat zoveel ruimte en vrijheid geeft om je te ontwikkelen waar, wanneer en hoe jij dat wilt. Het is natuurlijk onmogelijk alle cursussen die online worden gegeven te behandelen.

Ik zoek naar cursussen waarvan ik denk dat ze vrouwen van boven de 40 zouden kunnen aanspreken. 

Cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling Of cursussen die je in staat stellen naast wat je nu ook doet iets totaal anders te gaan doen.

Op deze site bied ik cursussen en workshops aan die ik zelf heb ontwikkeld, maar ik geef ook reviews van cursussen of trainingen van andere aanbieders.

Sommige materialen bied ik gratis aan, maar het ontwikkelen van materiaal kost heel veel tijd. Daarom vraag ik voor een deel van het materiaal een vergoeding.

Je zou niet moeten wachten tot het leven rechtvaardiger of gemakkelijker wordt om voor jezelf te kiezen.

Tijd van verandering

De overgang is een tijd van verandering, dus waarom zou je die verandering niet zelf een richting geven waar je dat kunt?

Ik wens je veel plezier op mijn site en ik hoop dat je iets zult vinden waar je wat mee kunt.

Vrouwen in de overgang: niet te stoppen!

Hartelijke groet,

Astrid

Naar Vrouwen in de overgang