Tips voor het kiezen van het beste collageen

Tips voor het kiezen van het beste collageen. Collageen maakt ongeveer 75% van de huid uit en is verantwoordelijk voor een gezonde jeugdige uitstraling. Het is een natuurlijk eiwit dat ons lichaam structuur, stevigheid en ondersteuning geeft; niet alleen de huid. Het is het primaire bindweefsel van ons lichaam dat ongeveer 25% van het spierweefsel uitmaakt. 

Collageen een eenvoudig eiwit

Het eiwit collageen maakt de huid voller en voorkomt rimpels. Collageen vormt een groot deel van ons kraakbeen in onze gewrichten en spieren. Het wordt de lijm genoemd die ons lichaam bij elkaar houdt. Maar ondanks zijn cruciale functie in het lichaam, is collageen een relatief eenvoudig eiwit.

Helaas, naarmate we ouder worden, raakt de collageen uitgeput. Dit komt niet alleen doordat we ouder worden maar ook door het effect van zonneschade. We beginnen te merken dat onze huid er niet zo jong meer uitziet en onze gewrichten niet meer zo beweeglijk zijn. Soms worden ze zelfs een beetje stijf. De uitputting van collageen begint rond de leeftijd van 25 jaar, omdat we zelf minder collageen gaan produceren en naarmate we ouder worden, versnelt de uitputting van collageen.

 

Tips voor het kiezen van het beste collageen, voor een gezonde, jong uitziende huid

Het opnemen van collageen van buitenaf in ons lichaam is een manier om dit verouderingsproces te vertragen of zelfs om te keren. 

Injecties met collageen

Sommigen wenden zich tot gezichtsinjecties met collageen om rimpels te voorkomen. Hiervoor wordt meestal rundercollageen gebruikt. Het kan de huid een paar maanden lang voller maken, maar wordt uiteindelijk door ons lichaam gemetaboliseerd en daarom moet de procedure worden herhaald. Als de procedure niet goed wordt uitgevoerd, kan de patiënt een nogal opgeblazen of vervormd gezicht krijgen. Ongetwijfeld weet je wel een paar voorbeelden te bedenken.

Een veel minder opdringerige vorm van huidverzorging zijn collageensupplementen. Collageensupplementen helpen niet alleen om rimpels in onze huid tegen te gaan, maar helpen ook onze gewrichten. Maar je moet verstandig kiezen. Het kan zijn dat je niet altijd het type of de kwaliteit collageen krijgt dat je denkt dat het is

Overwegingen voor het beste collageen supplement

Er zijn twee belangrijke punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een collageensupplement.

 

  1. Hoe zuiver is het collageen?

Er zijn twee belangrijke bronnen van collageen, van runderen afgeleid collageen en van zeewier afgeleid collageen. Collageen uit de zee is tot 60% zuiverder dan collageen van runderen. Het is natuurlijk duurder dan het goedkopere alternatief, maar waarschijnlijk de extra kosten ook waard. Hoogwaardige cosmetica bevatten om die reden geen rundercollageen, maar het kan nog steeds in goedkopere merken worden aangetroffen.

  1. Waar gebruik je het collageen voor?

Type 2 collageen is goed voor de gewrichten, dus als dat je voornaamste zorg is, dan is dat waar je op moet letten. Het heeft echter geen effect op de huid. De huid heeft collageen type 3 en type 7 nodig, dus zorg ervoor dat collageensupplementen tegen rimpels deze typen bevatten.

Tips voor het kiezen van het beste collageen.

Voordelen van collageendranken:

  1. Natuurlijke huidverzorging en anti-veroudering
  2. Verbetering van vlekken, rimpels en zakkers
  3. Vitamine C en combinatie van vitamine B2 en B6 met hydraterende en antioxiderende effecten.
  4. Bevat elastine en hyaluronzuur om de elasticiteit, gladheid en vocht van de huid te bevorderen.

Vanwege de sleutelfuncties op het gebied van gezondheid en schoonheid, is het erg belangrijk om een ​​hoog gehalte aan collageeneiwit in ons lichaam te behouden. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Aangezien de afbraak van collageen leidt tot rimpels en andere ongewenste effecten, is het bijzonder belangrijk om collageen aan te vullen naarmate we ouder worden.

Het is ook mogelijk om via je eetpatroon je collageen gehalte omhoog te krijgen. Lees het artikel Is een collageen dieet iets voor jou

Plaats een reactie