Voeg eenvoudig dankbaarheid toe aan je dagelijkse leven

Voeg eenvoudig dankbaarheid toe aan je dagelijkse leven. Heb je ooit artikelen gelezen over hoe mensen zoals Oprah of Tony Robbins hun dag beginnen? Ze beweren dat dankbaarheid een van de krachtigste manieren is om je leven te veranderen, en ze zijn het levende bewijs.

Het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek is een uitstekende manier om je zegeningen op te merken en te tellen. Het is eenvoudig, maar toch krachtig.

Maar het is niet nodig om daar te stoppen!

Er zijn veel manieren om dankbaarheid aan je leven toe te voegen, zodat je gefocust blijft op het waarderen van alle geweldige dingen die je in je leven hebt. Hier zijn een paar eenvoudige manieren om vanaf nu meer gevoelens van dankbaarheid in je leven toe te voegen.

Annet Wellen
Leer jezelf helen vanuit Dankbaarheid
Dankjewel kunnen zeggen, dankbaar zijn over wie je bent en wat je hebt is een ongelooflijke innerlijke kracht die kan zorgen voor rust in je hoofd en vrede in je hart. Leer die kracht voor jezelf en je omgeving te gebruiken.
€39,95 Paperback

Voeg eenvoudig dankbaarheid toe aan je dagelijkse leven

  • Complimenteer een vreemde

Hoe vaak heb je iemands kapsel of blouse bewonderd, maar hem of haar er niet mee gecomplimenteerd? Probeer het vandaag eens te doen!

  • Laat iemand vóór gaan als je in de rij staan

Weet je nog hoe het voelt als je één item hebt en alle mensen voor je een winkelwagentje vol hebben? Raad eens? Iedereen voelt zich zo. De volgende keer dat je de kans krijgt, laat die persoon dan voor je gaan.

  • Vermijd negatieve media

Het is moeilijk om gefocust te blijven op al het goede om je heen als je toestaat dat al het negatieve nieuws in de wereld elke dag voor je neus speelt. Vermijd bijvoorbeeld voor één dag eens alle negatieve media. Zoek in plaats daarvan positieve tv, films en andere media om naar te kijken of naar te luisteren.

  • Koester je vrienden

Weet je nog wanne de laatste keer was dat je je beste vriend of vriendin vertelde hoeveel je het op prijs stelt dat ze in je leven zijn? Niet vanwege iets wat ze hebben gedaan, maar gewoon omdat ze van je houden en je steunen tijdens je hele levensreis.

  • Luister oprecht

Heel vaak, als we naar iemand luisteren, zijn we al aan het bedenken wat wij hierna willen zeggen. Merk op hoe vaak je dat doet en oefen aandachtig naar de persoon die jou iets vertelt te luisteren, zelfs als ze je iets vertellen dat je niet interesseert.

  • Ga naar buiten en geniet

De meesten van ons gaan niet zo vaak de natuur in als zou moeten. En dat is jammer, want we missen zoveel wonderen! Neem de tijd om meer naar buiten te gaan. Ga naar het park en luister naar het gegil van plezier van de kinderen. Of ga heel bewust naar een plek waar weinig mensen zijn om weer eens bewust de stilte te ervaren. Bekijk een vogel bij de voerbak van je buurman. Geniet van de schoonheid van de natuurlijke wereld.

  • Oefen met niet te klagen

Als je merkt hoe vaak je klaagt, zou je wel eens kunnen schrikken van jezelf! Oefen een dag in de week om helemaal nergens over te klagen. Geef aan alles een positieve, dankbare draai. Als je oprecht moeite doet zul je merken dat er altijd wel een lichtpuntje te vinden is. Erken het, benoem het en meen het!

Annet Wellen
Leer jezelf helen vanuit Dankbaarheid
Dankjewel kunnen zeggen, dankbaar zijn over wie je bent en wat je hebt is een ongelooflijke innerlijke kracht die kan zorgen voor rust in je hoofd en vrede in je hart. Leer die kracht voor jezelf en je omgeving te gebruiken.
€39,95 Paperback

Plaats een reactie