Wat is mijn ideale baan?

Wat is mijn ideale baan? Je baan is belangrijk voor je. Niet alleen omdat je er geld mee verdient om van te kunnen leven, maar ook omdat je het leuk vindt wat je doet. De fijne collega’s, de interessante uitdagingen.

Tenminste, zo zou het moeten zijn. Toch?

interessante online cursus, wat is mijn ideale baan, vermoeide vrouw

Maar wat als dat niet zo is? Wat als je baan je uitput omdat je energie gaat zitten in het feit dat je er naar toe MOET. Weer dat gezeur over ….. Weer een botsing met je leidinggevende. Je vindt het eigenlijk helemaal niet leuk meer. De goedbedoelde adviezen zijn er natuurlijk wel. Maar als het allemaal zo makkelijk was, dan had je toch al lang gedaan?

Herkenbaar? Pijnlijk? Wil je het anders?

Plezier in je werk

Natuurlijk wil je dat anders. Niemand gaat graag met tegenzin naar het werk. En ja, ook in de meest leuke baan zijn er wel eens dagen dat het minder leuk is. Dat hoort erbij. Over het algemeen is een enkele dag dat je geen plezier hebt in je werk geen probleem. Het wordt wel een probleem als er structureel meer dagen zijn dat je GEEN plezier hebt in je werk, dan dat je het WEL leuk vindt om aan het werk te gaan.  Er zit zelfs een gezondheidsrisico aan.

Is dat wat je wilt?

Als je dit gevoel herkent, dan moet je er iets mee. Als je week in week uit met je werk aan het worstelen bent, is dat geestelijk een uitputtingsslag en die slag ga je uiteindelijk verliezen. Onderzoek van het RIVM heeft aangetoond dat emotionele uitputting en vermoeidheid zelfs kunnen  leiden tot een burn-out [bron].

Belang van emoties

Het belang van positieve emoties wordt al meer dan 20 jaar onderzocht door professor Barbara L. Fredrickson. Zij stelt na haar diverse onderzoeken dat positieve emoties net zo belangrijk zijn voor je gezondheid als groente en fruit. Dat betekent dat negatieve emoties die je kunt ervaren als je je dag in dag uit met tegenzin naar je werkt sleept, wel eens heel schadelijk zouden kunnen zijn voor je gezondheid.

Maar wat moet je dan? Huur of hypotheek en andere kosten lopen gewoon door. Je hebt je werk nu eenmaal nodig. Het is makkelijker om in je werk te blijven, want dat geeft zekerheid. De frustratie neem je dan maar op de koop toe.

Is dat echt wat je wilt?

Als je antwoord nu JA is, dan is dat prima en ga dan vooral door op de weg die je bent ingeslagen. Dat is dan blijkbaar op dit moment waar jij staat in je leven en daar is niets mis mee. Deze pagina is dan niet voor jou bedoeld.

Is je antwoord NEE, lees dan vooral verder en ontdek wat je zou kunnen doen om een verandering in gang te zetten.

Wat is mijn ideale baan? Verandering

 

Als je niet prettig in je werk zit, weet je één ding zeker: dit is niet wat je wilt! Wat wil je dan wel? Dat kan best een lastige vraag zijn. Soms begint ontdekken met wat je wilt met afstrepen met wat je niet (meer) wilt.

Albert Einstein zei het als volgt:

Leven is als fietsen. Om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven.”.

Realiseer je dat je KUNT veranderen. Er zijn misschien zaken die je op dit moment in de weg staat om te veranderen (bijvoorbeeld de zekerheid van je huidige baan), maar JIJ KUNT VERANDEREN. Jij bent trouwens uiteindelijk ook de enige die de situatie waarin je nu zit kunt veranderen.

Heel normaal

Dat je op enig moment in een situatie terecht komt waar je nu in zit, is niet gek. Je bent zeker niet de enige die het overkomt.

Vanuit een bepaald oogpunt kun je het ook als iets positiefs zien: je bent gegroeid! Het is toch niet zo gek dat dingen waar je op je 25e plezier aan beleefde op je 35e in een totaal ander daglicht staan? En als je 45 bent geworden, mag je toch hopen dat je in de afgelopen tien jaar wijzer bent geworden door wat er in je leven is gebeurd? Zo kun je ook terug kijken als je 55, 65 of 75 (of nog ouder) bent geworden.

Het leven heeft je lessen geleerd en dat heeft je veranderd. Waar je op je 25e tevreden mee was, ben je dat nu niet meer. Heel normaal.

Jong meisje
interessante online cursus, wat is mijn ideale baan, zandloper en tijd

Vind je ideale baan.

Oké, en nu? Welke stappen moet je nu gaan nemen?

 • Ontdekken waar je goed in bent en wat je wilt.
 • Twijfels omzetten in vertrouwen en leren geloven in je eigen kracht.
 • De Grote Stap zetten

En hoe doe je dat dan?

Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken en het hangt van je zelf af wat bij je past. Waar je voor zou kunnen kiezen, is een online cursus volgen. Dit is met name handig als je het gevoel hebt dat je er zelf niet helemaal uitkomt of als je zeker wilt zijn dat je de zaak van verschillende kanten belicht.

Je kunt wel wat hulp gebruiken, maar je wilt wel zelf de controle houden. Wat je nodig hebt zijn eenvoudige praktische technieken die je stap voor stap door je proces leiden.

Als je dít herkent, dan is de online training “Vind je Droombaan” misschien wel iets voor jou.

Wat is mijn ideale baan?

In 10 weken krijg je 12 lessen per e-mail waarmee je ontdekt welk werk het beste bij jou past en hoe je dat kunt krijgen. Het is een resultaatgerichte en praktische methode om je te helpen te ontdekken wat je zoekt in een baan en hoe je die baan dan vindt. Wekelijks krijg je oefeningen en vragen die je helpen inzicht te krijgen in je motivatie en hoe je tot actie kunt overgaan.

Als bonus ontvang je 3 extra e-boeken.

Waar gaat de online cursus “Vind je Droombaan” over?

 1. Ontdek je echte passie.
 2. Meer geloof in eigen kunnen.
 3. Maak van je hobby je werk.
 4. Stap voor stap begeleiding.
 5. Ontdek wat je precies zoekt.
 6. Meer plezier en succes.
 7. Ontdek je talenten.
 8. Van twijfel naar kracht.
 9. Meer verdienen met je hobby.
 10. Gegarandeerd resultaat.

Les 1: Ontdek je echte passie

Misschien kom je na het doorwerken van deze les wel tot de conclusie dat je niet langer voor iemand anders wilt werken, maar dat het tijd wordt voor je eigen bedrijf. Heb je daar wel eens eerder aan gedacht en durfde je toen niet goed of heb je het weggedrukt? Het zou nu wel eens het moment kunnen zijn om nu de stap WEL te zetten. Twijfel je toch nog, ga dan vooral door naar les 2.

 

Les 2: Meer geloof in je eigen kunnen

Heb je het gevoel dat je niet meer in staat bent om je dromen waar te maken? Heeft je zelfvertrouwen een deuk opgelopen door tegenslagen die je hebt meegemaakt en ben je daardoor onzeker geworden? Deze les kan je dan écht helpen het geloof in jezelf terug te vinden en weer op jezelf te vertrouwen.

Les 3: Maak van je hobby je werk

Als je je afvraagt waar je moet beginnen om een nieuwe baan in een andere branche te vinden of in welke hoek je moet zoeken als je een eigen bedrijf wilt beginnen, kan een goed startpunt zijn: een hobby. Je weet daarvan zeker dat het je interesse heeft en dat je er voor wilt gaan. 

Deze mindset heb je nodig om je verandering tot een succes te maken. Er komt tegenslag, er komt onzekerheid, maar als jij volhoudt, komt er verandering, al komt die soms van een kant die je niet van tevoren had verwacht. Blijf gericht op die verandering die je wilt. Blijf geloven dat het gaat lukken. Houd die mindset vast.

Les 4: Stap voor stap begeleiding naar een nieuwe baan

Het vinden van de baan die bij jou past is iets dat je zelf moet doen. Dat betekent niet dat je dat ook ALLEEN moet doen. Een goede begeleiding zet je op het juiste spoor en ondersteunt je als je het moeilijk krijgt. In deze online training krijg je die begeleiding van Frank de Moei. 

Frank is een professionele life coach met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van training, psychologie, management, communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Hij is aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches.

interessante online cursus, wat is mijn ideale baan, begeleiding stap voor stap

Les 5: Ontdek welk werk je precies zoekt

Welk werk past nou echt bij jou? Misschien weet je dat wel helemaal niet. Of ben je tot de conclusie gekomen dat het werk dat je nu doet NIET MEER bij je past. In deze les ga je ontdekken naar welk werk je echt op zoek bent en naar welke baan je elke dag met plezier naar toe gaat.

Les 6: Meer plezier en succes

Geen plezier (meer) in je werk hebben is een energievreter. Je komt in een neerwaartse spiraal en dat heeft een negatief effect op alle andere zaken in je leven, ook op je privé leven. Dat betekent dat het omgekeerde óók geldt. Als jij meer plezier hebt in het werk dat je doet, zul je je een stuk vrolijker voelen. Dat is fijner voor jezelf en voor je omgeving. Bovendien zal je merken dat het plezier in je werk terugvinden een enorme oppepper voor je zelfvertrouwen betekent.

Les 7: Ontdek je talenten

Altijd al het gevoel gehad dat er méér in je zit dan er uit komt? Doe je je huidige werk voor een groot deel op de automatische piloot? Gebruik je je talenten dan wel volledig? Weet je eigenlijk wel welke talenten je hebt? Als je dat zelf niet weet, hoe kan een werkgever dan gebruik maken van die mooie talenten van jou? Hoe kun jij jezelf verder ontwikkelen als je niet goed weet waar je talenten liggen? Tijd voor grondig onderzoek naar jezelf. Ontdek welke verborgen talenten jij hebt.

Les 8: Van twijfel naar kracht

Naar mate je langer in een werksituatie zit waar je ontevreden over bent, des te groter is de kans dat je gaat twijfelen aan jezelf. Misschien ben je ook wel bang voor afwijzing, omdat dat nu eenmaal niet leuk is. Doel van deze les is je twijfel om te zetten in kracht. Jezelf niet uit het veld laten slaan omdat de zoveelste afwijzing volgt. Je positieve mindset zorgt ervoor dat je doorgaat!

Les 9: Meer verdienen met je hobby

Sluit aan bij les 3. Je kunt aan het werk met je hobby en met een beetje geluk daar nog (meer) geld mee gaan verdienen ook. Kies je hiervoor dan heb je in ieder geval een baan of een bedrijf waar je zeker van bent dat daar je hart ligt.

Les 10: Gegarandeerd resultaat

Er zijn al meer dan 10.000 cursisten die de cursus hebben gevolgd. Ook jij kunt weer met plezier naar je werk en weer vrolijk en energiek thuiskomen. Je zult zeker iets aan deze cursus hebben als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Wat is mijn ideale baan? De kosten.

Wat kost de online cursus “Vind Je ideale Baan” en wat krijg je ervoor?

De vraag die je jezelf zou moeten stellen: Hoeveel vind jij jezelf waard om in te investeren? Deze online cursus kan je helpen je droombaan te vinden. Het zal in ieder geval je inzicht in jezelf vergroten.

Je krijgt toegang tot de online cursus “Vind Je Droombaan” plus een bonus in de vorm van 3 GRATIS e-boeks NU voor slechts €49.

Wat is mijn ideale baan? De gratis bonussen.

Als je deze training aanschaft, krijg je (tijdelijk) ook nog eens als bonus bij je bestelling toegang tot 3 gratis e-boeken.

 1. Inzicht in je kracht.
 2. Ontdek je passie en talent.
 3. Maak de overstap naar je droombaan.

De waarde van deze e-boeken is €75. Profiteer er dus NU van

Bonus 1 Inzicht-in-je-Kracht-2016
Bonus 2 Ontdek-je-passie-en-talent-cover-3D
Bonus 3 Maak-de-overstap-naar-je-droombaan

Wat is mijn ideale baan? De gratis bonussen.

Als je deze training aanschaft, krijg je (tijdelijk) ook nog eens als bonus bij je bestelling toegang tot 3 gratis e-boeken.

 1. Inzicht in je kracht.
 2. Ontdek je passie en talent.
 3. Maak de overstap naar je droombaan.

De waarde van deze e-boeken is €75. Profiteer er dus NU van

Bonus 1 Inzicht-in-je-Kracht-2016

Bonus 1: gratis e-boek “Inzicht in je Kracht”

(Waarde: € 25,–)

Leer de 10 redenen waarom jij je doel nog niet hebt bereikt en vind de inspiratie over je persoonlijk kracht. Ontdek het inzicht dat kan leiden tot verandering. Hier alvast de drie beste tips voor een meer ontspannen leven. Pluk de dag, denk positiever en weet wat je écht wilt. De juiste mindset  voor succes.

Bonus 2 Ontdek-je-passie-en-talent-cover-3D

Bonus 2: gratis e-boek “Ontdek je passie en talent”

(Waarde: € 25,–)

Wat zijn je talenten? Waar liggen je sterke punten en hoe zet je die dan in? Welke fouten maken mensen die op zoek zijn naar hun droombaan en hoe voorkom je dat JIJ die fouten óók maakt? Leer de 7 stappen die leiden naar het werk dat bij jou past.

Bonus 3 Maak-de-overstap-naar-je-droombaan

Bonus 3: gratis e-boek “Maak de overstap naar je droombaan”

(Waarde: € 25,–)

Hoe krijg je meer plezier in je werk? Ben jij toe aan een carrière switch? Leer de mythen over de ideale baan. Ga je ervoor of is het beter de situatie waarin je nu zit te accepteren. Ontdek of je toch misschien je eigen bedrijf zou moeten beginnen.

Je hebt trouwens ook nog eens garantie op de online training “Vind Je Droombaan”.

Je hebt 30 dagen de tijd om het product te proberen. Voldoet de training uiteindelijk toch niet aan je verwachtingen, dan kan je door een e-mailtje te sturen je geld terug vragen. 

Plaats een reactie