Wat willen midlife vrouwen

Wat willen midlife-vrouwen nou eigenlijk? Je ontkomt er niet aan. Er komt een moment waarop je je realiseert dat je met de tweede helft van je leven bent begonnen. Verandert er echt zoveel? Wat kun je verwachten van de rest van je leven? Wat willen andere midlife vrouwen? Het antwoord zou wel eens anders kunnen zijn dan je denkt. Het gaat niet om het grijze haar, een paar rimpels of zelfs maar de grote 5-0 te raken.

Als je sommige zogenaamde “vrouwenbladen” moet geloven of als je ziet wat er soms op social media voorbij komt, dan zou je haast denken dat je leven als vrouw voorbij is als je de 40 bent gepasseerd.

Misschien is dat nog wel een maatschappelijk beeld, maar vrouwen die zich in hun midlife jaren bevinden, weten wel beter. Voor vrouwen is midlife veel meer dan menopauze, leeg nest, grijs haar en rimpels.

Wat willen midlife vrouwen

We hebben vrouwen gevraagd naar hun mening en verhalen over positieve en succesvolle ervaringen met ouder worden. Ze hebben niet alleen hun wonderbaarlijk mooie verhalen gedeeld, ze hebben ook hun hoop, verwachtingen en doelen voor de tweede helft van hun leven onthuld.

Wat willen midlife vrouwen

Deze verhalen vertellen over vrouwen die uitkijken naar deze tijd van hun leven als een tijd van vernieuwing, van het verkennen van nieuwe interessegebieden en van de “vrijheid om heel te zijn en te zijn wie ik echt wil zijn”. Vrouwen spreken over geleerde lessen, verleende wijsheid en het vermogen om vooruit te kijken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Veel van deze vrouwen kijken er echt naar uit om ouder te worden en naar de geschenken die met het ouder worden gepaard gaan. De vraag: “Wat willen midlife vrouwen” leveren dan ook prachtige ideeën en ontroerende verhalen op.

En jij dan? Wat wil je echt? Dit is niet zo’n gemakkelijke vraag als het lijkt. Stel jezelf wat vragen en noteer je antwoorden in bijvoorbeeld een (digitaal) dagboek. Bekijk regelmatig wat je hebt opgeschreven kijk wat zich in jouw leven aan je voordoet.

Hier zijn enkele vragen om over na te denken en te ontdekken wat jij als midlife vrouw wilt.

  • Noem 3-5 dingen die je in je leven hebt bereikt. Dit zijn dingen waar je het meest trots op bent. Welke zijn dat?
  • Benoem je sterke punten. Wat zijn minimaal 5 positieve eigenschappen die je hebt? Speciale talenten of specifieke gebieden waar je sterk in bent?
  • Wat zijn de dingen waar je elke ochtend van opstaat? Je passies bijvoorbeeld: wat doet je tenen tintelen en je ziel verlevendigen?
  • Wat is belangrijk in je leven? Als je aan het einde van je leven was, wat zou je dan moeten hebben bereikt zodat je nergens spijt van hebt.

Als de bovenstaande vragen beantwoord zijn, moet je dan actie ondernemen zodat de tweede helft van je leven werkelijk buitengewoon is?

Door deze vragen te beantwoorden, kun je je passies, prioriteiten en je levensdoel vinden. De midlife voor een vrouw is de tijd om te beginnen ernaar te gaan leven.

Naar Vrouwen in de overgang

Plaats een reactie